Düsseldorf 2017

Bezoek aan de kerstmarkt in Düsseldorf

Om tien over zeven stopte de splinternieuwe dubbeldekker van busonderneming Broeren uit Hoeven bij de Vaart, om ons naar de kerstmarkt in Düsseldorf te brengen. De mensen uit Zegge waren even tevoren al opgehaald. Via Schijf, Sprundel en Sint Willebrord, waar de overige medereizigers instapten, ging de reis verder. Tijdens de tussenstop in Sevenum genoten we van een lekker bakje koffie/thee en een overheerlijk stuk appelgebak. 
Rond het middaguur werd de bus aan de Rijnkade geparkeerd, slechts een kwartiertje lopen van het oude stadcentrum. We waren niet de enigen die hier met de bus aankwamen. We zagen er al vele bussen staan. Ook veel Nederlandse bussen. Vanaf hier ging ieder zijn eigen weg om de mooie oude binnenstad met de talloze kerstkraampjes te bezoeken. De kerstmarkt strekte zich uit over zeven locaties. Maar ook de winkels en winkelstraten waren in kerststijl versierd. Er was werkelijk van alles te zien! Naast kerstkraampjes waren er natuurlijk ook diverse eet- en drinkgelegenheden, waarbij uiteraard de Glühwein en broodjes Bratwurst niet ontbraken. 
We hadden de tijd tot kwart over vier, want het diner in Someren was gepland om zes uur. Vanwege de files zijn we via een alternatieve route gereden en waren zodoende nog op tijd aan tafel. Na een heerlijke maaltijd ging het verder op huis aan. De mensen uit Zegge mochten -net als vanmorgen- weer alle vijf de kerkdorpen aandoen. We kunnen terugzien op een zeer geslaagde dagtrip, die voor herhaling vatbaar is.

Hieronder volgt een impressie van het bezoek aan Düsseldorf.