Busreis naar Gent (2017)

PRACHTIGE DAGREIS GENT KBO RUCPHEN

Een verslag van Corrie van Broekhoven

Donderdag 29 juni was de dagreis naar Gent. Vanaf De Vaart vertrok de bus om 8 uur richting Lochristi nabij Gent. In Lochristi werden we verwelkomd door een gids die ons naar de prachtig gerestaureerde oude pastorie, nu een sierteeltmuseum, bracht. Daar hebben we eerst koffie met een heerlijk bloemengebakje genuttigd.
Vervolgens kregen wij een heel interessante rondleiding zowel in het museum als buiten. We hoorden heel veel over azalea’s en begonia’s.
Weer verder met de bus naar Oostakker voor een uitgebreide lunch die ons allen goed smaakten.
Na de lunch naar Gent, waar we al wandelend naar de boot gingen. Een uur varen en kijken naar de mooie geveltjes en gebouwen waar iedereen ook volop van genoot.
Nog even nagenoten op een terras en om 17.00 naar de bus die ons naar Hoogerheide bracht waar bij Familyland een heerlijk diner klaar stond wat weer voortreffelijk smaakte.
Moe, maar voldaan en positief over deze reisdag kwamen we rond 21.00 uur aan bij de Vaart en ging iedereen weer huiswaarts met dank aan de chauffeur en de reiscommissie die zeker weer goed hebben gezocht naar deze mooie bestemming.

Hierbij enkele foto’s van Jan van Broekhoven